slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4

Jelenlegi hely

Gazdasági és társadalmi szempontok elemzése

A tanulmány célja, hogy a zöldgazdaságot és a pirolízistechnológia társadalmi-gazdasági potenciálját felmérje, értékelje, majd a főbb stratégiai irányokat megnevezze. A munka alapját az ún. zöld területfejlesztési modell jelenti, amely bemutatja a főbb területi összefüggéseket.

A pirolízistechnológiához alkalmazható inputok (biomassza, hulladékok) fejezetben azok makroszintű anyagáramait ismertetjük. A társadalmi-gazdasági összefüggések ismertetése fejezetben arra vállalkozunk, hogy bemutassuka főbb fejlesztési területek (általános és területi helyzetkép: foglalkoztatás, oktatás, vidék, stb., fejlesztési források, kis- és középvállalkozások, kutatás+fejlesztés+innováció, környezetvédelmi ipar) jelenlegi állapotát.

A munkahely-teremtés és a gazdasági növekedés európai és hazai dimenziói fejezet az OECD, az Európai Unió és hazánk megújuló energiáit érintő foglalkoztatási potenciálját és gazdasági növekedési összefüggéseit világítja meg, illetve a zöldgazdaság multiplikátorhatásait is értelmezi.

A SWOT elemzés során a zöldgazdaságot és a pirolízis technológiát érintő makroszintű társadalmi-gazdasági belső és külső tényezőit összesítjük, meghatározzuk a főbb prioritásokat és a javasolt intézkedéseket.

magyar

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer